Jolijn Antonissen

Trainer Jolijn Antonissen

Musical

Jolijn Antonissen studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Haar eerste professionele opdrachten waren 'Feminatheek', een monoloog bij De Zwarte Komedie en de rol van Lea in de Nederlandstalige première van 'Beautiful Thing'.

Met Kollektief D&A creërde ze mee de theatervoorstellingen voor kinderen Naar Moe, Wit is Kleur en O-oo, verscheen op televisie in o.a. Zonde van de Zendtijd, De Kotmadam en Galaxy Park en danste de rol van Nina in de kleutervoorstelling Hopla.

 

Als actrice was ze onder meer te zien als Sofie in Roald Dahls ‘De GVR’ en in het tweetalige Macbethbranding/La Revanche de Macbeth van Ensemble Leporello op onder meer het theaterfestival van Avignon. Ze speelde en zong Hazeltje in de kindermusical 'Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou' gebaseerd op het gekende boekje. Ze spreekt stemmen in voor o.a. Ketnet, VTM Kzoom en Disney Channel. Ze zingt bij de metalband 'Brides of Lucifer' en met het beroemde meisjeskoor Scala & Kolacny Brothers regelmatig in binnen- en buitenland.

 

Ze speelde in beide landstalen de rol van de prins in De Kleine Prins naar het boek van Antoine de Saint-Exupéry, in de musicals La Mélodie du Bonheur (de franstalige versie van The Sound of Music), Evita en Jekyll & Hyde. Ze toert door België, Frankrijk en Zwitserland met ‘Cabaret’ van Théâtre Le Public.

Dit seizoen herneemt ze haar rol van Desdemona in Shakespeare's Othello, toert ze door Vlaanderen met de kindervoorstellingen 'Alleendje' en 'De Kikkerprins' (winnaar kindertheaterfestival Spekken 2017) van Tweelicht&Zoon.

Ze zal ook te zien zijn in de Franstalige wereldpremière van de musical Sunset Boulevard en speelt mee in de creatie 'Le livre de la jungle' van Théâtre Royal du Parc in Brussel.

 

Met Uitgeverij Clavis en haar eigen gezelschap Weerwolf schreef, regisseerde en speelt ze met collega Tom Dewulf de kindermusicals 'Lotta en de Pestvogel' en 'Lotta en de Slodderkip' naar de gelijknamige boekjes. 

 

Lessen